חיפוש

הגדלת חזה

ניתוח להגדלת החזה מיועד להחזרת השדיים לצורתם הטבעית לאחר לידות, ההזדקנות או לנשים בעלות חזה קטן המעוניינות להוסיף לו נפח ולהגדילו על מנת לשפר את המראה החיצוני שלהן ואת הביטחון העצמי שלהן. נשים אשר השדיים שלהן יחסית קטנות, או שאיבדו מהנפח שלהן עקב לידות הנקות והשעות הגיל פונות לביצוע הגדלת חזה, ובמקרים רבים משלבות את הניתוח עם הרמת חזה

תהליך ביצוע ניתוח להגדלת חזה

לפני ביצוע הגדלת חזה יש להיוועץ עם הרופא המנתח ולהחליט על גודל החזה החדש בו מעוניינת המטופלת ולבחור את סוג השתלים המתאימים לצורך כך. קיימת חשיבות רבה להתאמת סוגי השתלים וגודל החזה הסופי לאחר ההגדלה למבנה גוף האישה בצורה פרופורציונאלית שלא ייווצר מצב של שדיים גדולים מדי ביחס לגופה של המטופלת ולהקפיד על מראה טבעי ואסתטי. ניתוח להגדלת חזה מבוצע בחדר הניתוח תחת הרדמה כללית ואורך הניתוח הוא כשעה. לרוב מדובר במספר שעות של התאוששות לאחריו תוכל המטופלת להשתחרר לביתה לצורך מנוחה והחלמה. במהלך הגדלת החזה יבחר הרופא המנתח את מיקום וגודל החתכים בהתאם למבנה הגוף של האישה והגודל של השדיים, לרוב מבוצעים החתכים בקפלים בין השדיים לבית החזה, צמוד לבית השחי או סביב הפטמה באזור העטרה. הרופא מקפיד לבצע חתכים קטנים ומועטים ככל שניתן על מנת למנוע היווצרותן של צלקות לאחר ביצוע ההגדלה.  את השתל, שעשוי מסיליקון, מחדירים מאחורי רקמת השד, מעל או מתחת לשריר החזה. את מיקום הכיס אליו מוכנס השתל ואת גודל ומיקומו המדויק של השתל מתאים הרופא למבנה השד של המטופלת כאשר יש לקחת בחשבון את כמות רקמת השד שיש לאותה מטופלת בחלק בו מבוצע החתך. כך מתקבל מראה עגול טבעי ומורם של השדיים לאחר ההגדלה.

הסיכונים והסיבוכים האפשריים בניתוח להגדלת חזה

  1. במידה והרופא החדיר לשדיה של המטופלת שתל גדול מדי עלולים להופיע קמטים סביב מיקום השתל וכמו כן התכווצות של המעטפת של העור המגנה על האזור. לכן חשוב להתאים את גודל השתל לגודל השדיים של המטופלת ולמבנה גופה ולא להגזים בהגדלה.
  2. הגדלה גדולה מדי שתיצור מצב בו החזה נראה מתוח מדי ולא טבעי באופן מוגזם.
  3. היווצרות של זיהום או דלקת במצב עקב שימוש בשתל גדול מדי בזמנן הגדלת החזה שמונע אספקה קבועה ורציפה של דם וחמצן לשדיים לאחר ביצוע ההגדלה.
  4. כאשר גודל השתל שנבחר אינו מתאים למימדי גופה של המטופלת עלול להיווצר מצב בו השתל לוחץ על החתך ונוצרים פצעים או דלקות מקומיות עקב כך.
  5. יתכנו מצבים בהם השתלים נקרעים או מתבלים ויהיה צורך בביצוע ניתוח נוסף להחלפת אותם שתלים.
  6. דימומים
  7. הגדלה יכולה ליצור מצב אסימטריה בין השדיים או הדגשת מצב אסימטרי שהיה קיים קודם לכן
  8. סיבוב של השתל או דליפה במעטפת השתל שתגרום לשינוי בצורתו של השד והגוף ידחה את השתל ויגרום להתקשות האזור וכאבים. במצב כזה יש להוציא את השתל.

תופעות הלוואי הצפויות לאחר הגדלת חזה

  1. תחושה של אי נוחות או כאב במקום המנותח
  2. פטמות זקורות באופן קבוע ושינויי תחושה בפטמות לאחר ההגדלה
  3. היווצרות צלקות או נראות של השתל מבעד לעור במקומות מסוימים בשד בעיקר בקפלים. 

לאחר ביצוע ניתוח להגדלת חזה

בהתאוששות ובהחלמה מניתוח להגדלת חזה עלולים להופיע כאבים והרגשת אי נוחות שיחלפו לאחר מספר ימים. מומלץ ללבוש חזייה רכה ותומכת לפחות לחודש לאחר ביצוע הגדלת חזה. יש לקחת בחשבון שבשבועות הראשונים לאחר הגדלת השדיים הם יהיו נפוחים מעט ועגולים יותר אך המראה הסופי שלהם יתקבל לאחר מספר שבועות. במהלך הניתוח נעשה שימוש בתפרים נמסים כך שאין צורך להוציאם לאחר הניתוח והצלקות תתרככנה ותדהנה עם הזמן. כתגובה להכנסת שתלים לא טבעיים לגוף הוא מייצר מעטפת סביב אותם שתלים הנקראת קפסולה. ברוב המקרים אותה קפסולה לא תורגש כלל והיא תעזור לייצב את השתל במקומו ותמנע מצב בו הוא זז ממקומו או מסתובב ומשנה את צורת השדיים. במקרים נדירים הקפסולה נהיית עבה ונוקשה דבר הגורם לשד להתקשות בהתאם והמצב אף יכול לגרום לתחושה של כאב. במקרה והמטופלת סובלת מהתקשות של הקפסולה יש לטפל במצב על ידיד מתן טיפול תרופתי ובמידה והטיפול לא עוזר יש לבצע ניתוח. לאחר ביצוע הגדלת חזה ניתן לחזור לפעילות שגרתית לאחר מספר ימים או שבועות תלוי בסוג הפעילות ומורכבות הניתוח. לרקמת השד לוקח כשבועיים להיצמד לשתל ולשתל להיקלט ולכן מומלץ לא לבצע פעילות גופנית מאומצת בזמן זה. כמו כן יש להימנע מקיום יחסי מין לגמרי לתקופה של שבוע לאחר הגדלת החזה כאשר לאחר מכן יש להימנע ממגע חזק ואינטנסיבי בשדיים לתקופה של שישה שבועות. מומלץ לא להרות בשנה הראשונה שלאחר ביצוע ניתוח להגדלת חזה שכן הריון ולידה משפיעים באופן הורמונאלי כל השדיים ויש לתת לשדיים להחלים לגמרי לאחר ביצוע ההגדלה. הגדלת חזה לא מונעת הנקה. לנשים לאחר לידה מומלץ לחכות כחצי שנה לאחר סיום ההנקה או במידה ואינן מניקות כחצי שנה לאחר הלידה וזאת על מנת שהשדיים יחזרו לצורתם לאחר הלידה ורקמות השד יתרוקנו לגמרי מחלב. חשוב מאוד להמשיך לבצע בדיקות שד שגרתיות כגון ממוגרפיה. הבדיקות לא מסכנות את השתלים אך יש לעדכן את הרופא ואת טכנאי הרנטגן על הימצאותם של השתלים על מנת שיהיה ניתן לבצע את הצילום והבדיקה בצורה הנכונה. בדיקת השד מאפשרת בחינה של רקמות השד ומצבו למרות הימצאות השתל.