חיפוש

כל השאלות שלא חשבתן עליהן שצריך לבדוק לפני ניתוח אף

ניתוח אף הוא אמנם הליך כירורגי שמטרתו לעצב מחדש את האף של המטופלים, אבל הליך זה נעשה גם במקרים בהם קיימים אי-אלו מצבים רפואיים שונים. זהו אחד הניתוחים הקוסמטיים הנפוצים ביותר בארץ ובעולם, הן עקב סיבות קוסמטיות והן עקב סיבות בריאותיות.

כאשר אתם מחפשים את הרופא המומלץ ביותר עבור ניתוח אף, חשוב ראשית להבין כיצד ההליך הזה מתבצע. במהלך הניתוח, המנתח בדרך כלל מבצע חתכים בעור, באף ובאזורים קרובים נוספים למטרת הסרת חלק מהרקמה שבתוך האף. לאחר מכן המנתח ישתמש במגוון טכניקות כדי לעצב מחדש ולשחזר את האף. זאת, כמובן בהרדמה חלקית או מלאה, בהתאם לגורמים שונים. למציאת רופא מומלץ לחצו כאן או המשיכו לקרוא. 

סוגיות ושאלות שחובה לבדוק לפני ניתוח אף

  1. השאלה הראשונה שחייבת להישאל היא: "מהי מטרת הניתוח שלי?". לאנשים שונים יש מטרות שונות עבור הניתוח שלהם. יש אנשים שרוצים להיראות במיטבם, בעוד שאחרים פשוט רוצים להרגיש בטוחים יותר במראה שלהם.
  2. השאלה הבאה שיש לשאול את הרופא היא: "מה יקרה במהלך הניתוח שלי?" הרופא צריך להסביר כיצד הוא או היא מתכננים לבצע את הניתוח ומהם הסיכונים והסיבוכים שיכולים להתרחש במהלך ואחרי ההליך שלכם.
  3. השאלה השלישית שאתם צריכים לשאול את המנתח שלכם היא: "כמה זמן תימשך ההחלמה שלי?" שאלה זו עוזרת להבין כמה זמן תצטרכו חופש מהעבודה כדי להחלים מניתוח אף, מה תכלול ההחלמה, מה יהיו תופעות הלוואי אם בכלל, הסיכונים הכרוכים בהליך ועוד.
  4. הדבר הבא שצריך לבדוק הוא, אם יש לכם אלרגיות או רגישויות שונות, רגישות פוטנציאלית להרדמה מקומית, כללית ואנטיביוטיקה. בתוך כך, חשוב לדעת באיזה סוג של חומר הרדמה ישתמש המנתח במהלך ההליך וכמה זמן זה תימשך ההרדמה עצמה.
  5. חשוב לבדוק מול הרופא מה תכלול תקופת ההחלמה, אילו תופעות שונות של שיקום אתם צפויים לחוות וכדומה. לאחר הניתוח, לא נדיר לחוות נפיחות וחבורות אשר עשויות להימשך מספר ימים, ככה שכדאי לשאול גם על הסיכונים לזיהום, דימום, קרישי דם, יובש יתר באף, חוסר תחושה בשפה העליונה או באזורים אחרים בפנים, קשיי נשימה ועוד. ככל שתקבלו יותר מידע מהמנתח, ככה פחות תופתעו ויהיה לכם קל יותר להתמודד עם תסמיני ההחלמה וההתאוששות מהניתוח.
  6. הדבר הבא שצריך לשאול הוא: “באיזו שיטה יתבצע הניתוח שלי?”. ניתוח אף יכול להתבצע בדרכים רבות ושונות, וחשוב לדעת שכל שיטה שונה זו מזו. לדוגמה, שיטות מסוימות כוללות חיתוך והסרה של עצם, בעוד שאחרות אינן דורשות חיתוך כלל. הרופא שלכם יודיע לכם על איזה הליך הוא או היא ממליצים למקרה הספציפי שלכם, כך שחשוב לקבל מידע על כלל היתרונות והחסרונות של כל סוגי ההליכים שעשויים להתאים לכם.

ובאופן כללי, חשוב מאוד למצוא מנתח שניתן לסמוך עליו בעיניים עצומות (תרתי משמע).